Ga direct naar de inhoud
Naar de homepage van Intermediairdagen

Auto

Sessie Auto (15.50 -16.25 uur)

Tijdens de sessie Auto komen de actualiteiten aan bod uit het Belastingplan 2021 voor de autobelastingen (BPM en MRB) en de bijtelling privégebruik.

  • Verder gaan we in op een aantal vragen die zijn gesteld over privégebruik auto in relatie tot het corona-tijdperk:
  • Zakelijke auto’s staan bijvoorbeeld lang stil en dat is niet altijd wenselijk. Stilstand kan defecten opleveren aan de auto. De vraag is dan: Is een onderhoudsrit een zakelijke of een privérit?
  • Auto’s van de zaak konden na werktijd soms niet teruggebracht worden naar de zaak. Wat betekent dit voor de bewijsvormen nu de auto na werktijd niet meer achter-het-hek stond maar bij de medewerker thuis?
  • In andere gevallen moest de auto van de zaak juist ingeleverd worden bij de werkgever. Wat betekent dit voor de bijtelling privégebruik auto? Wordt de auto nog wel ter beschikking gesteld door de werkgever of kan de bijtelling privégebruik auto tijdelijk worden gestopt?
  • Kan alsnog worden afgezien van een bijtelling privégebruik auto als gedurende het jaar blijkt dat er weinig privégebruik was met de auto als gevolg van de coronamaatregelen?

We bespreken de mogelijkheden en risico’s tijdens de sessie Auto waarbij enige basiskennis over privégebruik auto gewenst is.

Sprekers


mr. M.A. (Mariëtte) Weistra-Paans
specialist Loonheffingen

mr. Harald Jan Roemers
Fiscalist Loonheffingen en Kansspelbelasting

Informatiemarkt Auto

Voor vragen over autobelastingen bent u welkom bij de stand Auto op de Informatiemarkt.

Standhouders


Inge Bergevoet
Vaktechnisch medewerker privégebruik auto LH en IH + autobelastingen


Maarten Luif
Vaktechnisch medewerker BPM

Kijk ook op