Go directly to content
Naar de homepage

Btw

Voor het thema btw zijn drie verschillende sessies te volgen.

Sessie 1: Btw actualiteiten (13.30 – 14.15 uur)

Tijdens deze sessie komt een aantal actuele btw onderwerpen aan bod. Uiteraard behandelen we de verwachte tariefverhoging van het verlaagde btw tarief van 6% naar 9%. Ook bereiden wij u voor op een belangrijke naderende wijziging in de kleine ondernemersregeling. De e-commerce wordt ook een belangrijk onderdeel van deze presentatie. U denkt wellicht dat uw klanten daar niet mee te maken hebben of krijgen maar vergis u niet, het begrip e-commerce is breed. Daarnaast passeren een aantal andere onderwerpen en aandachtspunten de revue. Ook als u minder goed thuis bent in de btw zou u deze sessie goed kunnen volgen. Deze sessie duurt 45 minuten.

Sessie 2: Voorbelasting (15.15 – 15.40 uur)

De aftrek van voorbelasting is een belangrijk onderwerp binnen de btw. Het is belangrijk voor u en uw klanten om de formele regels te kennen. Wat houdt “artikel 37 btw” in? Waaraan moet een factuur voldoen? Wanneer bestaat er geen recht op aftrek van voorbelasting? Dit zijn belangrijke vragen die beantwoord worden in deze sessie. Deze sessie vereist enige mate van kennis van de btw en duurt 25 minuten.

Sessie 3: Vouchers en btw (17.00 – 17.25 uur)

Met ingang van 1 januari 2019 wordt nieuwe wetgeving ingevoerd met betrekking tot de btw behandeling van vouchers. Dat is lastige materie., Onze sprekers proberen de materie voor u inzichtelijk te maken.  Wat is een voucher?, vraagt u zich wellicht af. Een cadeaukaart is bijvoorbeeld een voucher voor de btw, maar dat is echter maar één voorbeeld…!  Duidelijk zal worden gemaakt wat allemaal onder een voucher voor de btw moet worden verstaan en wat de behandeling voor de btw van die vouchers zal gaan worden. Deze sessie is geschikt voor bezoekers met kennis van de btw en duurt 25 minuten.

Sprekers

Désirée Berk – van Egmond
Btw specialist
Mirjam Evers
Btw specialist
Sandra Hennephof
Behandelfunctionaris btw
Ian van Haaren
Btw specialist
Marco Gomes Vale Viga
Btw specialist
Dennis van de Lisdonk
Vaktechnisch coördinator btw
Roland de Wijs
Btw specialist
John Heezen
Btw specialist
Jolanda Paters
Btw specialist

Informatiemarkt Btw

De verhoging van het lage btw-tarief, OVOB, sportvrijstelling en de e-commerce. De btw kent dit jaar veel nieuwtjes. Loop daarom zeker eens langs bij de stand van de btw. Ook voor andere vragen over de sessies btw of kwesties uit uw eigen praktijk, kunt u bij ons de hele dag terecht bij één van onze btw-deskundigen.

Standhouders

Jan de Jongh
BTW specialist
Wout Brederveld
Btw specialist

Tips Tijdige btw-aangifte

KOR invullen in inkomstenbelastingaangifte

Iets vergeten in uw btw-aangifte

Downloads en relevante links

Sessie 1

Sessie 2

Sessie 3

Overig