Ga direct naar de inhoud
Naar de homepage van Intermediairdagen

Douane

Douane E-commerce (14.10 - 14.45)

De internationale handel via het internet heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen. De digitale informatiestand van de Douane geeft antwoord op al uw vragen.

We kunnen niet beïnvloeden dat pakketjes op tijd geleverd worden, maar we kunnen met juiste wederzijdse informatie wel zorgen dat de levering zo weinig mogelijk vertraging oplevert.

Specialisten van de Douane nemen u mee in de internationale regelgeving rondom dit onderwerp.

Brexit

Al geruime tijd hangt de Brexit in de lucht en dat leidt tot ingrijpende consequenties voor de handel met het Verenigd Koninkrijk. De Douane zet zich samen met andere stakeholders in om belanghebbenden actief te informeren over die consequenties.

Zo bestrijden we samen, overheid en bedrijfsleven, het ‘Brexitmonster’. Wilt u meer weten? Bezoek de digitale informatiestand van de Douane.

Intussen kunt ook terecht op het informatieloket van de Rijksoverheid en de Brexit themapagina van Douane voor bedrijfsleven.

Informatiemarkt Douane

De Douane is van vele markten thuis.
Heeft u vragen op het gebied van Douane en Accijnzen? Bezoek dan de algemene digitale informatiestand van de Douane. U hoort hier meer dan een antwoord op de vraag of u voor bepaalde goederen belasting moet betalen bij invoer. Of dat bepaalde accijnsgoederen nog nader aan regels onderworpen zijn. Er is een breed scala van regelgeving voor specifieke goederen, zoals het hebben van bijvoorbeeld een vergunning of een certificaat van oorsprong.

Heeft u vragen? Klop dan gerust aan bij onze digitale infomarkt-kraam.

Sprekers en standhouders

Aysegül Doygun
Expert wetgeving accijns, verbruiksbelasting en Douane
Martijn Koenen
Expert wetgeving accijns, verbruiksbelasting en Douane
Albert Keizer
Expert wetgeving accijns, verbruiksbelasting en Douane
Han Bosch
Expert e-commerce, Douane
Theo Jacobs
Expert wetgeving accijns, verbruiksbelasting en Douane