Go directly to content
Naar de homepage

eOverheid

Sessie 1: Belastingdienst filetransfer (13.30 – 13.55 uur)

Krijgt u ook weleens een uitnodiging om een (gegevens) bestand te verzenden naar of te ontvangen van de Belastingdienst? Heeft u weleens bestanden die u moet aanleveren aan uw Belastingdienst contactpersoon en bevatten deze bestanden informatie die onderhevig zijn aan de AVG? Zo ja, dan kunt u te maken krijgen met Belastingdienst filetransfer. Een veilige en snelle manier voor het versturen en ontvangen van (grote) bestanden met (bulk)informatie.

Informatie die onderhevig is aan de AVG kan (naast de standaard versleutelde verbinding) zelf ook versleuteld worden. Bij de kennismaking met deze digitale dienst en digitale diensten in het algemeen vraag je je al snel af: “Hoe veilig is het?”, “Wat gebeurt er met mijn gegevens?”, “Hoe werkt het?”, “Waarom werkt het zoals het werkt?”, “Wat moet ik ervoor doen om het te kunnen gebruiken?”, “Waarom kan dit niet met email, in welke gevallen mag dit wel met email?”

Op al deze vragen krijgt u een antwoord in de sessie van Belastingdienst filetransfer. Heeft u specifieke vragen of heeft u hulp nodig om uw eigen IT afdeling te overtuigen om gebruik te kunnen maken van Belastingdienst filetransfer, dan kunt u ook terecht bij onze stand.

Wilt u nu al wat weten over Belastingdienst filetransfer > Klik hier

Wilt u meer weten over mailen met de Belastingdienst > Klik hier en Hier

Sessie 2: e-Overheid Journaal Digitaal (15.50 – 16.15 uur)

Tijdens deze sessie gaan we in sneltreinvaart langs een aantal van de belangrijkste nieuwsfeiten op digitaal gebied voor fiscaal dienstverleners en intermediairs voor 2019 en kort daarna.

Het vervangen van PKI-certificaten, de digitale bezwaarmogelijkheid voor zelfaangevers, het inloggen op het nieuwe persoonlijk domein voor ondernemers (Mijn Belastingdienst-Zakelijk) en de uitbreiding van het Service Bericht Uitstel komen aan bod. Daarnaast benoemen we het mailen met de Belastingdienst onder de AVG, de uitbreiding van commerciële software met Schenk- en erfbelasting en de betekenis van het nieuwe UWV-portaal. Tot slot laten we zien hoe de voorlopige aanslag inkomstenbelasting in de toekomst beter aansluit bij de definitieve aanslag. Is er tijdens het evenement van uw keuze nog laatste nieuws, dan brengen we dat vanzelfsprekend.

De sessie e-Overheid is een sessie die de professionele intermediair niet mag missen!

Sprekers


Jan Obrink
Accountmanager top 40 Fiscale Intermediairs

Erwin van den Berg
Systemengineer – Belastingdienst Filetransfer

John Stigter
IT Project Architect – Belastingdienst Filetransfer