Ga direct naar de inhoud
Naar de homepage van Intermediairdagen

Inlenersaansprakelijkheid

Uw bedrijf loopt goed. Zo goed zelfs dat u wat extra handjes nodig hebt. Via een uitzendbureau huurt u tijdelijk enkele werknemers in. U maakt een tijdje gebruik van dat uitzendbureau en betaalt keurig alle rekeningen binnen de afgesproken termijn.

Na een jaar staat de Belastingdienst op de stoep. Het uitzendbureau is failliet en laat een belastingschuld achter. Na onderzoek wordt uw bedrijf aansprakelijk gesteld voor een deel van die belastingschuld, terwijl u zelf altijd keurig op tijd belasting betaalt. Het zal u maar gebeuren.

Risico’s vermijden
Opvallend veel MKB-ondernemers en adviseurs weten niet wat inlenersaansprakelijkheid is. Tijdens deze sessie leggen wij uit wat het is, hoe het werkt, maar nog veel belangrijker: wat u kunt doen om de risico’s te beperken.

Voor het bijwonen van deze sessie is voorkennis over dit onderwerp niet nodig.

Invordering

Op het moment dat uw cliënt met dwanginvordering te maken krijgen, roept dat vaak veel vragen op. We zijn ons ervan bewust dat de situatie waarin uw cliënt zich bevindt het niet makkelijk maakt contact met ons te zoeken. Maar juist in de gevallen waarin er sprake is van het niet direct kunnen nakomen van de financiële verplichtingen is dat wel van harte aan te bevelen. De medewerkers op de Informatiemarkt kunnen u uitleg geven over de mogelijkheden van betalingsregelingen en verzoeken om uitstel. Ook met vragen over beslag, aansprakelijkheid, sanering of schuldsanering kunt u bij hen terecht.

Sprekers/standhouders


Neel Noorman-van der Woude
Invorderingsfunctionaris

René van Iersel
Fiscalist Belastingdienst

René Blaak
Projectmanager

Aggie de Kuijper
Invorderingsfunctionaris

Kijk ook op