Ga direct naar de inhoud
Naar de homepage van Intermediairdagen

Internationaal

Werknemers uit het buitenland 2x (13.20 - 13.55 en 15.00 - 15.35)

Team Grensoverschrijdend Werken en Ondernemen (GWO) daagt u uit om grenzen te verleggen. In onze presentatie nemen wij als uitgangspunt de in Nederland gevestigde werkgever met werknemers die buiten Nederland wonen. Aan bod komen 5 thema’s, daarin schenken we aandacht aan de theorie en de praktijk.

Onze thema’s zijn: administratieve aandachtspunten, internationale belastingheffing én sociale zekerheid. Daarna komen de gevolgen aan bod die dit heeft voor de inhouding van de loonheffingen. Vervolgens bespreken we de kwalificerende buitenlandse belastingplicht vanuit het perspectief van de werknemer.

Tot slot wordt bij al deze onderwerpen uitgebreid stilgestaan bij de effecten die de fiscale coronamaatregelen vanaf 2020 met zich mee brengen.

Neemt u de uitdaging aan om samen met ons de grenzen te verleggen?

Deelname aan deze sessie is mogelijk zonder basiskennis van deze thema’s.

Standhouders en sprekers


Nicole Janssen
Internationaal Belastingrecht en sociale zekerheid

Dirk America
Internationaal Belastingrecht en sociale zekerheid

Natasja Smeets-van Kuijen
Internationaal Belastingrecht en sociale zekerheid

Tijl Tournois
Internationaal Belastingrecht en sociale zekerheid

Informatiemarkt

Team Grensoverschrijdend Werken en Ondernemen (GWO) werkt samen met collega’s van Particulieren en MKB binnen de Belastingdienst. Op het vakgebied van internationaal belastingrecht en sociale zekerheid zijn Tijl Tournois, Natasja Smeets, Dirk America en Nicole Janssen de experts.

Wij nodigen de deelnemers aan de online Intermediairdagen uit om hun vragen over burgers en ondernemers aan de experts te stellen. Ons doel is om de theorie concreet te vertalen naar de praktijk. Denk daarbij aan de fiscale coronamaatregelen die vanaf 2020 invloed hebben op de volgende internationale thema’s:

  • binnenlandse- en buitenlandse belastingplicht
  • inkomstenbelasting en loonheffingen
  • verzekerings- en premieplicht.

Heeft u een vraag met een internationaal tintje? We begroeten u graag online.