Go directly to content
Naar de homepage

Team Fiscaal dienstverleners

Informatiemarkt Team Fiscaal dienstverleners

De Belastingdienst hecht veel waarde aan kennis delen, ervaring uitwisselen en samenwerking met professionals uit hetzelfde vakgebied. U kunt bij deze stand vragen stellen over de activiteiten van de FD-teams. De aanwezige accountmanagers kunnen u bijvoorbeeld inlichten over de komende expertsessies en de uitstelregeling.

Horizontaal Toezicht is een bijzondere variant van die samenwerking. Ook dit jaar heeft u onder andere de gelegenheid om met een relatiebeheerder in gesprek te gaan over wat Horizontaal Toezicht inhoudt, aan welke voorwaarden moet worden voldaan voor deelname en hoe het toezicht wordt aangepast voor deelnemers.

In de stand kunt u (nader) kennismaken met het Forum HT. Dit Forum is er exclusief voor onze HT partners. U kunt daar met andere HT-partners onderwerpen bespreken die specifiek zijn voor HT. Ook informeert de Belastingdienst u als HT-partner op dit Forum over specifieke HT zaken, zoals Invordering in HT en Steekproefonderzoeken.

De relatiebeheerder vertelt u daar graag meer over en legt u uit waarom u zich snel moet verbinden aan het Forum HT.

Informatiemarkt Forum Fiscaal Dienstverleners / Forum Salaris

Kennis delen en ervaring uitwisselen met professionals uit hetzelfde vakgebied. Nieuws en handreikingen vinden die u verder kunnen helpen. De Belastingdienst faciliteert en modereert Forum Fiscaal Dienstverleners (FFD), Forum Salaris (FSA) en Forum Horizontaal Toezicht (FHT). Al meer dan 5 jaar publiceert de Belastingdienst nieuwsberichten voor de doelgroep fiscaal dienstverleners op het FFD. Voor de salarisprofessionals gebeurt dit op FSA. En sinds oktober 2016 vinden convenant partners specifiek nieuws voor hun doelgroep op het FHT.

De fora brengen nieuws, handreikingen, vlogs, enzovoort en nodigen fiscaal dienstverleners en salarisprofessionals uit met elkaar in discussie te gaan. Op een online ontmoetingsplek kunnen vakgenoten elkaar vragen stellen over zaken waar zij in hun aangifte- en adviespraktijk tegenaan lopen. Ze geven elkaar antwoord en waar nodig en mogelijk zorgt de Belastingdienst voor een antwoord of een aanvulling.

Standhouder


Marijke Dekkers
Redacteur Fora team

Vragen op het Forum HT moeten betrekking hebben op Horizontaal Toezicht en/of de werking daarvan. De fiscaal-technische vragen plaatst u op het Forum Fiscaal dienstverleners. En werkt u als salarisprofessional en hebt u een vraag over loonheffingen, stel dan uw vraag eventueel bij Forum Salaris (FSA).

Interesse om ook deelnemer te worden?
Registreer u dan voor Forum Fiscaal Dienstverleners (beconnummer noodzakelijk). Werkt u daarnaast ook als salarisprofessional, meldt u dan ook aan voor Forum Salaris.