Ga direct naar de inhoud
Naar de homepage van Intermediairdagen

Intermediairdagen 2018: Inkomstenbelasting

Sessie 1 en 4: Belastingplan 2019

Op Prinsjesdag is het Belastingplan verschenen. Meer weten over wat er gaat veranderen voor de inkomstenbelasting? Dan is deze sessie voor u!

Tijdens deze sessie nemen we u traditiegetrouw mee in de wijzigingen voor de inkomstenbelasting die zijn opgenomen in het Belastingplan. We informeren u over de wijzigingen die voor uw praktijk relevant zijn.

Sessie 2: Actualiteiten eigen woningregeling

De eigen woningregeling is tegenwoordig een oerwoud van wettelijke bepalingen en beleidsregels. In deze sessie nemen we u mee in een aantal onderwerpen waarbij we de verdieping opzoeken. Als basis weten we bijvoorbeeld dat er voor eigen woningschulden sinds 2013 een aflossingseis geldt. Maar hoe werkt het als niet aan die eis wordt voldaan? Welke voetangels zitten er aan het oversluiten van eigen woningschulden? ‘Tijdklemmen’, ‘bandbreedte-eis’, ‘aflossingseis’; termen die voorbij komen bij de kapitaalverzekering eigen woning, de spaarrekening eigen woning en het beleggingsrecht eigen woning. Wat is de actuele stand van zaken ?

Sessie 3: Partnerbegrip in de IH versus partnerbegrip Toeslagen

Het fiscale partnerbegrip vervult in de inkomstenbelasting een prominente rol. We zijn ons er niet altijd van bewust. In deze sessie komt de partnerregeling aan bod. We kijken over de heg naar de buren van Toeslagen als er verschillen zijn tussen het fiscale partnerbegrip en het partnerbegrip voor Toeslagen.