Ga direct naar de inhoud
Naar de homepage van Intermediairdagen

BTW

Voor het thema btw zijn twee verschillende sessies te volgen.

Sessie Btw/ de nieuwe kleineondernemersregeling

De oude en vertrouwde kleineondernemersregeling in de btw wetgeving verdwijnt. Op 1 januari 2020 gaat een nieuwe kleineondernemersregeling (KOR) in. Deze regeling is compleet anders dan de huidige KOR.

Waar moet u allemaal rekening mee houden als fiscaal dienstverlener? Het antwoord op deze vraag en allerhande voorkomende praktijksituaties, worden in deze presentatie behandeld. Denk bijvoorbeeld aan: Waarom wordt er een nieuwe regeling ingevoerd? Hoe werkt de regeling? Wat is handig voor mijn klant?

Deze presentatie is een aanrader om bij te wonen voor het indienen van een juiste btw aangifte én om uw klant van dienst te kunnen zijn in uw adviesrol.

Het is mogelijk om na de presentatie uw vragen over deze nieuwe regeling op de informatiemarkt te stellen.

Gemiddelde btw kennis is wel een vereiste om deze sessie goed te kunnen volgen.

Sessie Btw actualiteiten

In de btw wet- en regelgeving verandert nog wel eens wat. Soms zal dit in uw ogen een verbetering zijn, soms niet. Belangrijk is dat u op de hoogte bent zodat de btw aangifte juist en volledig wordt ingediend.

In deze sessie worden de wijzigingen in de btw wet- en regelgeving per 1 januari 2020 behandeld. Het gaat om de wijzigingen waar ondernemers die intracommunautair leveren, mee te maken gaan krijgen: de quick fixes. Een vrij technisch onderwerp maar de sprekers proberen dit met voorbeelden voor u te verduidelijken.

Daarnaast is het nieuwe btw-identificatienummer voor eenmanszaken een bespreekpunt, alsmede de Brexit die er toch echt lijkt te komen dit jaar. Als laatste wordt tijdens de sessie een aantal korte btw actualiteiten behandeld.

Let op! Ook de nieuwe kleineondernemersregeling (KOR) is een belangrijke wijziging in de btw wetgeving. De KOR wordt behandeld in een apart sessie.

Enige kennis van de btw wetgeving over internationale transacties is wel een vereiste om de sessie in zijn geheel goed te kunnen volgen.

Tips Tijdige btw-aangifte

Iets vergeten in uw btw-aangifte

Downloads en relevante links

Sessie nieuwe kleineondernemersregeling

nieuwe kleineondernemersregeling

vlog nieuwe kleineondernemersregeling

wet modernisering kleineondernemersregeling


Sessie Btw actualiteiten

belastingplan 2020

quick fixes

btw nieuws

aangiftetijdvak

brexit voor ondernemers

brexit op rijksoverheid

Overig

Algemene info btw

Wet op de omzetbelasting 1968

Uitvoeringsbesluit omzetbelasting 1968

Uitvoeringsbeschikking omzetbelasting 1968