Ga direct naar de inhoud
Naar de homepage van Intermediairdagen

Douane

Beide sessies zijn geschikt voor fiscale dienstverleners met basiskennis.

Sessie Accijns en verbruiksbelasting

In 2017 gaven wij een algemene presentatie over de relevante wetgeving. Nu gaan we een stap verder en nemen we u mee in de aangiftesystematiek. Kan de fiscaal dienstverlener accijnsaangiften doen voor haar klanten? Wat moet er dan gebeuren? En welke wijzigingen komen er aan voor bijvoorbeeld het inloggen in de systemen van de Douane?

Sessie Brexit

Op 31 januari 2020 verlaat het Verenigd Koninkrijk (VK) de Europese Unie met een terugtrekkingsakkoord. Dit betekent dat er per 1 februari 2020 een transitieperiode in werking treedt tot uiterlijk 31 december 2020.
Gedurende deze overgangsperiode blijven de Europese wet- en regelgeving, de interne markt en de Douane-Unie van kracht. Tijdens de transitieperiode voeren het VK en de EU onderhandelingen over hun toekomstige (handels) relatie.
Op dit moment is het nog niet bekend of deze onderhandelingen tot een akkoord gaan leiden, laat staan wat de inhoud van zo'n akkoord zal zijn. Daarom moet het bedrijfsleven zich blijven voorbereiden op een toekomstige relatie met het VK, waarin alle derde land formaliteiten en rechten van toepassing zijn.
Denk bijvoorbeeld aan douanecontroles, voorschriften voor in- en uitvoer van producten en kwaliteitseisen.