Ga direct naar de inhoud
Naar de homepage van Intermediairdagen

Inkomstenbelasting

Voor het thema inkomstenbelasting kunt u 3 verschillende sessies volgen.

Sessie Belastingplan 2020

Met Prinsjesdag verschijnt het Belastingplan. Bent u benieuwd wat er verandert voor de inkomstenbelasting? Dan bent u op de goede plek.

Tijdens deze sessie nemen we u traditiegetrouw mee in de wijzigingen voor de inkomstenbelasting die zijn opgenomen in het Belastingplan. We delen de wijzigingen die voor uw praktijk relevant zijn.

Let op! In deze presentatie wordt op het einde een wetsvoorstel excessief lenen bij de eigen BV besproken. Hierbij wordt aangegeven dat het wetsvoorstel in het vierde kwartaal 2019 ingediend zal worden bij de Tweede Kamer. Naar nu bekend is geworden wordt het wetsvoorstel pas in maart 2020 aangeboden aan de Tweede Kamer.

Sessie Wij doen het samen

In deze sessie nemen wij u mee in het proces van aangifte tot aanslag. We laten zien wat er gebeurt met een aangifte nadat die bij de Belastingdienst is binnengekomen. We geven aan wat u als fiscaal dienstverlener hierin kunt betekenen en welke rol u heeft. Deze sessie geeft u een kijkje in de keuken. Nieuwsgierig geworden? Dan is deze sessie iets voor u.

Sessie Ondernemerschap Inkomstenbelasting

Zijn alle zelfstandigen echte ondernemers? Zo voelt het vaak wel. Maar hoe denkt de Belastingdienst daarover?

Ruim 60% van alle gebruikers ziet na het invullen van de ondernemerscheck dat ze waarschijnlijk geen ondernemer zijn voor de Inkomstenbelasting. Maar wat zijn zij dan? Moeten zij de inkomsten opgeven als loon uit dienstbetrekking? Of als Resultaat uit overige werkzaamheden? Is er überhaupt wel sprake van een bron van inkomen?

Deze vragen worden besproken tijdens deze sessie. Daarnaast schenken we aandacht aan de volgende onderwerpen: de verliezen uit de aanloopfase van een onderneming, de voorwaarden om looninkomsten op te nemen als winst uit onderneming en de huidige situatie van de Wet DBA.

Voor het volgen van deze sessie is voorkennis over dit onderwerp niet nodig.