Ga direct naar de inhoud
Belastingdienst, onderdeel van de Rijksoverheid - Naar de homepagina

Btw

Voor het thema btw zijn 2 verschillende sessies te volgen.

Sessie 1: Btw Actualiteiten

In de sessie ‘btw actualiteiten’ informeren wij u over verschillende onderwerpen en aandachtspunten. De onderwerpen zijn (deels) gericht op toekomstige ontwikkelingen zoals Brexit en e-commerce. Daarnaast besteden we aandacht aan andere actuele btw zaken zoals de coronamaatregelen.

E-commerce behandelen we in deze sessie op hoofdlijnen. De verdieping hiervan komt u tegen in de sessie ‘btw e-commerce’.

De sessie btw actualiteiten is een aanrader voor iedereen in de btw-praktijk.

Enige kennis van de btw is wel een vereiste om de sessie in zijn geheel goed te kunnen volgen.

Zie ook

Sessie 2: Btw E-commerce

Over e-commerce wordt veel gecommuniceerd in de media. De reden hiervan is dat er ten onrechte soms geen btw heffing plaatsvindt bij verkopen van non-EU ondernemers aan consumenten. En ook omdat er in de btw wetgeving grote wijzigingen op stapel staan.

Over deze btw-wijzigingen in relatie tot e-commerce informeren wij u, zodat u uw klanten van dienst kunt zijn. Met name de veranderingen voor Nederlandse ondernemers - die te maken hebben met verkoop aan consumenten in andere EU lidstaten – komen uitgebreid aan de orde in deze sessie.

Daarnaast besteden we aandacht aan de daarmee samenhangende wijzigingen voor het doen van aangifte voor ondernemers die zich bezig houden met e-commerce. Ook informeren wij u over de btw wijzigingen op het gebied van de e-commerce en invoer.

Om deze sessie goed te kunnen volgen is het een vereiste dat u op de hoogte bent dan de btw wet- en regelgeving op het gebied van internationale transacties.

Zie ook

Kleine ondernemersregeling

De nieuwe kleine ondernemersregeling (kor) ‘draait’ nu bijna 1 jaar. Wij willen u graag een update geven over de kor. Deze sessie wordt niet gegeven tijdens de intermediairdagen, maar is te bekijken via de site van de intermediairdagen.

Hoe werkt de nieuwe kleineondernemersregeling?

Gemiddelde btw kennis is wel een vereiste om deze sessie goed te kunnen volgen.

Tips Tijdige btw-aangifte

Iets vergeten in uw btw-aangifte